Scholing

Wil je in de civieltechnische sector werken, dan zijn er vele mogelijkheden. SOEK neemt jou mee in de verschillende aanverwante studies die verschillende banen opleveren binnen organisaties in de Civiele Techniek:

Van MBO niveau 1 (middelbare beroepsopleiding) tot Universitair (WO) afgestudeerden vinden een plek binnen de Civiele Techniek. Ieder niveau heeft haar eigen kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden die aansluiten op de vele functies in de sector. Over het algemeen kan er een grove schifting worden gemaakt op opleidingsniveau:

  • MBO (Middelbaar beroepsonderwijs)
  • HBO (Hoger beroepsonderwijs)
  • WO (Universitair)

De studie Civiele Techniek is op ieder opleidingsniveau te volgen. Na afronding van de studie is een goede basis gelegd om een functie uit te oefenen in het werkveld. Met behulp van stages (snuffelstage, meeloopstage en afstudeerstage) is zelfs een eerste indruk verkregen van werken in de sector. Daarnaast kan jij je als medewerker ook nog verder ontwikkelen door bijvoorbeeld een deeltijdstudie op te pakken. Dit betekent dat naast het huidige werk ook een studie gevolgd kan worden in de avonduren of op afgesproken dagen (onderling afgesproken met de werkgever en de opleiding).

Echter is door de verscheidenheid in functies de studie Civiele Techniek zeker niet de enige studie die aansluit in het werkveld. Er zijn allerlei specialismes in de sector te vinden die andere kennis en vaardigheden nodig hebben. Denk hierbij aan het beheren en inrichten van systemen, onderhoudswerkzaamheden, opstellen van communicatieve plannen, juridisch advies bieden, planningen maken etcetera. Daarnaast kunnen specialismes ook in technische werkzaamheden benodigd zijn, bijvoorbeeld: watermanagement, constructief ontwerp, mobiliteit, railinfra, waterveiligheid, funderingstechnieken, wegontwerp, milieutechniek, ecologie en nog veel meer.

SOEKtocht

De Civiele Techniek gaat duidelijk veel verder dan alleen een civieltechnische opleiding. Door goed na te denken wat bij jou zou passen en wat jij belangrijk vindt in een baan, kan jij jezelf met behulp van SOEK oriënteren in jouw beroepenveld. SOEK heeft per bedrijf zo veel mogelijk informatie vergaard om jou te helpen met jouw keuze. Zelfs bedrijfseigenschappen zijn toegevoegd om bedrijven te typeren en vacatures zijn weergegeven met bijpassende persoonseigenschappen. Alles om jou te verbinden aan de werkgever die bij jou past. 

Jij kan de SOEKtocht aangaan tussen de bedrijven, door jouw belangrijkste eisen in te geven. Naast specialismes kan het hierbij ook gaan om een bepaalde plaats in Nederland (of juist internationaal) of om de bedrijfsgrootte met het aantal medewerkers in dienst. Dit alles om jouw ontwikkeling ruimte te bieden en om eigen keuzes te kunnen maken die jou dichter bij de juiste werkgever brengt.

Welke opleiding past bij jou?

Denk jij erover na om een opleiding te volgen of aan de slag te gaan binnen de civieltechnische sector? Er zijn in Nederland diverse opleidingsinstanties die een opleiding Civiele Techniek of een aanverwante studie aanbieden. Deze aanverwante opleidingen worden met de tijd interessanter voor de sector door innovatie en het toepassen van nieuwe technieken. Zo kan een opleiding Technische Bedrijfskunde, Onderhoudstechniek, Land- en Watermanagement, Werktuigbouwkunde of zelfs Game Developer aansluiten bij het aanbod aan banen in de Civiele Techniek.

Door goed onderzoek te doen en jouw ambitie achterna te gaan, kom jij erachter welke studie voor jou geschikt is. Op MBOstart, HBOstart en universiteitstart is een nagenoeg compleet overzicht te vinden van de verschillende aanbieders binnen jouw opleidingsniveau. Vul het beroepenveld in en maak jouw keuze.

Loopbaanadvies nodig?

Wil jij een gedegen advies over de mogelijkheden om een studie te gaan volgen of heb jij al enige werkervaring en wil jij jezelf oriënteren op een vervolgstudie? SOEK adviseert jou graag over de mogelijkheden. Wil jij een gedegen advies over carrièremogelijkheden? Wij als SOEK’ers hebben jarenlange ervaring opgebouwd in het assisteren van het zoeken naar een baan die bij jouw past. Zowel onlangs afgestudeerden als senior projectmanagers kunnen behoefte hebben aan een adviesgesprek om te praten over carrièremogelijkheden. Aan de hand van jouw voorkeuren, kennis, persoonlijkheid en woonplaats zijn er verschillende mogelijkheden om op zoek te gaan naar jouw baan.

Heb jij de behoefte om met iemand te praten die ruime kennis heeft van carrièreopbouw in de civieltechnische sector, dan helpen wij jou graag verder. Wij helpen jou na te denken over de (on)mogelijkheden in jouw toekomst en geven jou de basis mee om zelf te kunnen zoeken op het SOEKplatform.

Zelfs als jij nog niet voldoende kennis lijkt te hebben van Civiele Techniek, maar jij bezit wel competenties die toepasbaar zijn voor bedrijven, dan liggen er veel kansen binnen de techniek. Er zijn veel beroepen die alsnog kunnen aansluiten bij jouw persoonlijke eigenschappen en kennis, denk aan de verscheidenheid aan functies. Wij helpen jou ook graag met advies over deze kansen.

SOEK staat jou graag te woord via info@SOEK.nl of via telefoonnummer (085) 06 07 635