VolkerRail

Over de organisatie

Welkom bij VolkerRail! Van oorsprong zijn we echte spoorbouwers. Inmiddels bouwen en onderhouden we veel meer dan alleen spoor en zijn onze werkzaamheden ontzettend gevarieerd. Zo werken we bijvoorbeeld ook aan sluizen, bruggen en zelfs luchthavens. Met zijn allen werken we hard aan veilige en duurzame infrastructuur om de mobiliteit in Nederland zo goed mogelijk te maken. Veilig onderweg, daar doen we het voor!

Spoorbouw

Voor nieuwbouw of vernieuwing (grondige renovatie) van spoor in Nederland is VolkerRail de juiste partij. Het gehele traject, van ontwerp tot realisatie, is bij ons in goede handen. Ook spooronderhoud behoort tot onze core-business. Lees hier meer over wat we doen op het gebied van spoorbouw.

Bruggen & Sluizen

Volker Engineering Structures (VES) is een afdeling van VolkerRail waar specialisten zorg dragen voor inspectie, reparatie en renovatie van (stalen) bruggen, sluizen en waterkeringen (ook wel ‘kunstwerken’ genoemd). En uiteraard voeren we, naast het onderhoud aan de kunstwerken zelf, ook spoorwerkzaamheden uit op deze kunstwerken. VolkerRail doet deze werkzaamheden zelfstandig als hoofdaannemer, als onderaannemer en binnen combinaties. Of het nu gaat om een spoedklus of meerjarig onderhoud, wij klaren de klus! 

Industriespoor

Al ruim drie decennia heeft VolkerRail ervaring in de aanleg en het onderhoud van industriële kraanbanen. Overal waar kraanbanen van toepassing zijn voor opslag, van de hal van een constructiewerkplaats tot de grootste complexen in de havens, is VolkerRail te vinden.

Trein & Metro

Dwars door de stad of eronderdoor. Hoewel het technisch gezien misschien niet veel verschilt van het spoor, komt er bij aanleg en onderhoud van tram- en metrolijnen toch wat meer kijken. VolkerRail weet dat als geen ander.

Asset management

Optimale beschikbaarheid door het totale beheer en onderhoud van een object. Steeds meer opdrachtgevers vertrouwen dit volledig aan de markt toe. VolkerRail speelt hierin een leidende rol op het gebied van sporen, sluizen, tunnels en kraanbanen. VolkerRail neemt het beheer van deze assets volledig van de opdrachtgever over en zorgt voor het juiste onderhoud op de juiste plek en op het juiste moment. Het doel: optimale beschikbaarheid en betrouwbaarheid tegen de laagste kosten over de gehele levenscyclus.

Innovaties

Voor alle markten die we bedienen geldt dat innovatie een belangrijke drijfveer is. We bouwen op diepgaande expertise en grote ervaring, maar zijn altijd op zoek naar vernieuwing. Beter, sneller, veiliger en duurzamer. Onze innovaties worden gestuurd vanuit uiteenlopende doelen. En we zijn trots op de resultaten. 

Luchtvaart

Bij VolkerRail reikt ons werk inmiddels veel verder dan alleen spoor. We werken ook in de luchtvaartsector! Op diverse plekken op Schiphol verrichten onze mensen onderhoudswerkzaamheden en daarnaast bouwen we mee aan de vernieuwing van de luchthaven.

Werken bij

Veilig onderweg, daar doen we het voor." Dat is onze missie, dat is waar we met 1200 betrokken en bevlogen collega's iedere dag voor werken. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst van de Nederlandse infrastructuur. Om dit in de toekomst met net zoveel bevlogenheid te blijven doen, hebben we jouw expertise hard nodig. Op veel verschillende gebieden zoeken we nog goede mensen, dus neem eens een kijkje tussen de vacatures of lees hieronder verder over werken bij VolkerRail.

Los van de expertise die jij te bieden hebt, heeft VolkerRail jou, afgezien van een goed salaris en leuk werk, natuurlijk ook van alles te bieden! Van jongereninitiatieven tot vitaliteitsprogramma's tot secundaire arbeidsvoorwaarden, er is overal aan gedacht. Ben jij benieuwd wat VolkerRail jou te bieden heeft? Je leest hier.

Jong VolkerRail

Jong talent is voor VolkerRail onmisbaar. Met hun frisse blik, innovatieve invalshoeken en hedendaagse toekomstvisie zorgen onze jonge collega's ervoor dat we verder durven te denken. Jong VolkerRail brengt deze jonge talenten bij elkaar en zorgt ervoor dat zij door middel van leuke activiteiten een bijdrage leveren aan een beter bedrijf.

CAO & Arbeidsvoorwaarden

Bij VolkerRail kennen we functies binnen en buiten CAO. De functies binnen CAO vallen onder de CAO van de Railinfrastructuur, de CAO RIS. In deze CAO zijn alle arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Naast de CAO kennen we ook een bedrijfsregeling. Hierin zijn onder andere een studieregeling, het reglement omtrent ziekteverzuim, reiskostenregeling, bedrijfskleding etc. vastgelegd.

De CAO Railinfrastructuur kent jaarlijks op fulltime basis 25 vakantiedagen en 8 tot 18 roostervrije dag toe. Uitvoerende medewerkers ingedeeld in de salarisschalen 1 t/m 6 hebben recht op 23 roostervrije dagen.

Pensioen

Als medewerker van VolkerRail zijn niet alleen de huidige zaken goed geregeld, maar ook je toekomst is goed geregeld met een pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds. Het spoorwegpensioenfonds staat als één van de betere pensioenfondsen aangeschreven binnen Nederland. 

Verzekeringen

Als medewerker van VolkerRail kun je deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van IAK of Zillveren Kruis/ Achmea, waarop een bedrijfskorting van toepassing is. Wisseling van werkgever wordt als argument toegestaan om gedurende een lopend jaar te veranderen van zorgverzekeraar. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de collectiviteitskorting bij Alianz, Centraal Beheer/Achmea, KPN en Vodafone.

In de media

Alle kantoorlocaties

VolkerRail (Vianen)

Vianen

VolkerRail (Rotterdam)

Rotterdam

VolkerRail (Utrecht)

Utrecht

VolkerRail (Almelo)

Almelo

VolkerRail (Dordrecht)

Dordrecht

VolkerRail (Deventer)

Deventer

Vacatures

VolkerRail (Vianen)
VolkerRail (Rotterdam)
VolkerRail (Almelo)
VolkerRail (Dordrecht)
VolkerRail (Deventer)
2 Vacatures
Vianen
200+ werknemers