TWW Wegenbouw

Over de organisatie

Even voorstellen

Wij hebben als werkgebied de Provincies Overijssel en Gelderland. Deze regionale betrokkenheid is een van onze krachten. De kern van ons werk bestaat uit het aanleggen, reconstructureren en onderhouden van (weg)verhardingen zoals wegen en paden. Daarnaast ook het aanleggen van riolering en het uitvoeren van grondverzet.

Historie

Aannemingsmaatschappij de Twentse Weg- en Waterbouw BV is in 1967 opgericht door Jan Bussmann. In 2010 is de TWW door Jansen De Jong overgedragen aan ReintenInfra BV.

Asfalt: u vraagt, wij draaien!

In Nederland is de asfaltverharding de meest voorkomende gesloten verharding. ReintenInfra is eigenaar van de asfaltcentrale Twente te Hengelo (o). Deze centrale gelegen aan een zijarm van het Twenthekanaal produceert alle soorten asfalt en volgens CE keur: kleuren, geluidsreductie, waterafvoerend, sterkte, bijgemengd met gerecycled freesasfalt, slijtvastheid, etc. Het asfalt wordt met eigen vrachtwagens vervoerd naar de verwerkingsplaats. Hier kunnen we de asfaltmengsels verwerken met het eigen asfaltverwerkingsmaterieel bestaande uit verschillende soorten spreidmachines, verdichtingswalsen, kleef auto en dergelijke.

Ontwerp & uitvoering

Binnen de ontwerpafdeling worden ontwerptekeningen gemaakt met autocad en bestekken volgens de RAW systematiek. Het advies en het ontwerp worden gemaakt voor water, riolering, milieu, verhardingen en grondwerken. Kenmerkend van de adviezen en bestekken zijn het praktische en één op één uitvoerbaar. Ook kunnen wij plannen en adviezen opstellen inzake beheer en onderhoud van onderdelen van de infrastructuur. Met onze uitvoering kunnen we alle projecten in de wegenbouw en grondsanering aan. Met gemiddeld 17 dienstjaren kunnen we stellen dat we een ervaren en dynamische organisatie hebben. Het benodigde materieel voor de uitvoering hebben we zelf. Van bandenzaag tot vrachtwagen en van hydraulische rupsgraafmachine tot trilrol.

Werken bij

Als wegenbouwer in Twente heeft TWW Wegenbouw een gevestigde naam. Er is geen plek in Twente waar TWW geen handtekening heeft achtergelaten. Een herinrichting van een dorpsplein of het asfalteren van een provinciale weg. Een hecht team binnen een informele, flexibele organisatie met  ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Samen nadenken over hoe zaken ander moeten voor een schonere wereld. Wij hebben zelf de eerste stappen gezet met ons nieuwe iconische kantoor in Borne. Dit kantoor is namelijk gebouwd van 80% hergebruikt materiaal!

 

Alhoewel wij zelfstandig opereren hebben wij het voordeel van groot bedrijf. Als bedrijf binnen de moederorganisatie ReintenInfra kennen wij de voordelen van schaalgrootte, maar koesteren ons ‘eigen’ DNA en ReintenInfra een familiebedrijf is, dat voel je. De lijntjes zijn kort en de connecties zijn informeel. Een prettige werksfeer met waardering en een pleziertje op zijn tijd. Als werknemer bij de dochter ondernemingen heb je de intimiteit van een klein bedrijf, maar de voordelen van een groot bedrijf. Bij ReintenInfra geloven we in de kracht van de mens. Iedereen die wil, krijg bij ons een kans. Door de combinatie van de dochterondernemingen in één overkoepelend bedrijf, zijn er tal van mogelijkheden. Wil je toch een andere richting op dan je voorheen deed of verhuis je naar een andere stad, dan is het ook mogelijk om te veranderen van dochteronderneming.

VITALITEIT
Een vitale medewerker is onze wens, iedereen gezond naar de pensioengerechtigde leeftijd het doel. Dat gaat niet vanzelf. Natuurlijk hebben wij de mogelijkheid van een zit-stawerkplek, maar ook zorgen wij voor lichaamsbeweging binnen onze organisatie. Zo hebben wij diverse sportieve zaterdagen  per jaar, kennismaken met een wellicht voor jou nieuwe sport. Daarnaast hebben wij een fietsplan en een fit plan. Een op maat gemaakt programma met personal training. 

EEN SCHONE WERELD IN 2050

In 2017 heeft ReintenInfra de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen omarmd. Hierin mogen wij onszelf een koploper noemen  Zes van de  SDG’s hebben wij centraal gesteld en op basis van deze doelstelling onze route uitgestippeld naar een schone wereld in 2050, maar natuurlijk liever veel eerder.  Inmiddels zijn er vele stappen gezet in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Toelichting hierover vindt u op Rentmeester2050.nl

ReintenInfra heeft 2050 als stip op de horizon gesteld. Wij moeten zorgvuldig beheren waar volgende generaties de vruchten van gaan plukken, net als een rentmeester dat vroeger deed. Ons programma noemen we daarom Rentmeester2050. Ons beleid is gestoeld op de verwezenlijking van de centrale  thema’s binnen ReintenInfra en binnen de branche. Met als basis, heel belangrijk, omdenken. Zo is de muur van ons pand in Borne opgebouwd uit gebruikte stoeptegels. Niets is immers onmogelijk.

De route naar een schone wereld hebben wij vormgegeven middels drie zogenaamde zuilen; Bewust2050, Vitaal2050 en Schoon2050. Bewust2050 kent onderwerpen als veiligheid, leiderschap en innovaties. Binnen het Vitaal2050 programma, staat de mens bij ReintenInfra centraal, gezondheid in de breedste zin van het woord. Tenslotte Schoon2050, verduurzaming van ons materieelpark en zorgvuldige afbouw van fossiele stoffen. Elk jaar stellen we doelen, maken een routekaart en geven de resultaten weer. Alles voor een schone wereld voor nu en voor later.

Kortom, wat kun je verwachten als je bij TWW gaat werken? Naast de marktconforme arbeidsvoorwaarden, een collegiale informele werksfeer met focus op vitaliteit en duurzaamheid, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een richting die jij wil. Denk je dat je bij ons past? Dan maken wij graag kennis met jou!

 

In de media

Alle kantoorlocaties

TWW Wegenbouw (Borne)

Borne

Vacatures

TWW Wegenbouw (Borne)
1 Vacature
Borne
51 - 200 werknemers