Mourik Groot-Ammers

Over de organisatie

Wereldspeler en familiebedrijf in één

Mourik is een van de grootste, zelfstandige familiebedrijven die ons land nog telt. En daar zijn we best trots op. Ondernemend en innovatief. Maar bovenal een bedrijf van hardwerkende mensen. Niet zelden van generatie op generatie.

Rijke historie, ambitieuze toekomst

In de twintiger jaren van de vorige eeuw startten Joh. Mourik en J.C. Mourik het bedrijf dat nu nog steeds hun naam draagt. De gebroeders Mourik legden zich de eerste jaren toe op de aanleg van elektriciteitskabels. Eerst bovengronds, maar daarna ook ondergronds. Grondwerk werd wegenbouw en infrastructuur, en omdat Mourik actief was in de Europoort en het Botlekgebied, waren industriële diensten aan de (petro)chemische bedrijven een logische volgende stap.

Nu, bijna 100 jaar later, is Mourik een bedrijf met een omzet van ruim 460 miljoen euro en met vestigingen verspreid over de gehele wereld. Onze diensten zijn uitgegroeid tot een multidisciplinair pakket dat we steeds vaker als totaaloplossing aanbieden, met daarbinnen allerlei specialisaties.

Mission Statement

Mourik is een innovatief familiebedrijf dat traditionele menselijke waarden combineert met modern ondernemerschap, hoogwaardige technieken, inspirerend leiderschap en een proactieve instelling. Wij zijn een betrouwbare partner die wereldwijd toegevoegde waarde weet te creëren met een breed scala van diensten in meerdere technische disciplines, waarbij wij de synergie tussen de Mourik bedrijven optimaal benutten. Mourik staat voor gezond rendement, continuïteit, veilig werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Mourik Infra: integraal werken aan complexe infrastructurele werken

Infrastructurele projecten zijn complex, met verschillende disciplines en sub-projecten die door elkaar heen lopen. Mourik Infra pakt dit soort uitdagingen integraal op en we zorgen ervoor dat u als opdrachtgever het project in alle vertrouwen aan ons kunt overdragen.

Van aanbesteding tot en met oplevering en het onderhoud dat daarna volgt, houden we nauw contact met uw projectteam. We zorgen voor een centraal en deskundig aanspreekpunt, met de backup van een team van specialisten en vakmensen, voor de volledige duur van het project.

Door onze ervaring met projectmanagement knopen we alle losse onderdelen aan elkaar en nemen we verantwoordelijkheid voor het op tijd en binnen begroting opleveren van uw project. We hebben vrijwel alle benodigde kennis en innovatiekracht, disciplines en materieel in eigen huis. Op elkaar ingespeelde collega’s werken met korte lijnen en zorgen voor een efficiënt, snel en betrouwbaar proces. Samenwerking is voor ons de sleutel tot een duurzame werkrelatie.

Veelzijdig infrabedrijf voor complexe vraagstukken

In Mourik Infra hebben we alle Mourik-bedrijven en hun expertises op het gebied van natte en droge infrastructuur gebundeld. Samen zijn we een bijzonder veelzijdig infrabedrijf dat complexe projecten van begin tot eind kan verzorgen. Dat is inclusief specialismen als omgevingshinder en verkeersmanagement, beton en conservering, leidingwerk, verduurzaming van infrawerken, bijvoorbeeld emissiereductie en waterstof, en prestatiecontracten.

Een aantal van deze specialismen hoort bij onze dochtermaatschappijen Vogel, Vogel Kathodische bescherming, Traffic & More, Mourik Techniek, Hendrik Bedrijven Brunssum, Mourik EGP en MVOI.

Sanering en milieu

Milieutechniek is voor veel projecten van groot belang. Wat kost het tijdverlies als de grond op een bouwterrein vervuild is? Wat zijn de bedrijfsrisico’s van vervuild grondwater op uw fabrieksterrein? Voorbeelden genoeg. Onze dienstverlening omvat zo’n beetje alle aspecten waarmee u te maken kunt krijgen op het gebied van industriële afvalstromen en verontreinigingen. Variërend van milieuzorgplannen tot het oplossen van calamiteiten, in-situ, on- en off-site sanering van grond, bodem-, water- en luchtzuivering.

Bouwprojecten en industrieterreinen

Naast infrastructurele projecten, werken we ook graag mee aan andere bouwprojecten, bijvoorbeeld in de utiliteitsbouw of op industrieterreinen. Dit soort projecten is vaak een partnership tussen gemeenten, projectontwikkelaars en aannemers. Mourik participeert graag in dit soort samenwerkingsverbanden. We hebben onze wortels in de aannemerij en weten precies wat bouwen is. Daar hebben we vele expertises omheen verzameld, zoals bodem- en grondwatersanering en langjarige IBC-constructies.

Werken bij

Werk je bij Mourik, dan werk je niet bij zomaar een bedrijf. Mourik is een van de grootste zelfstandige familiebedrijven, meer dan 85 jaar oud. Ruim 2.000 werknemers maken samen ruim 440 miljoen euro omzet. Bij Mourik gaan we informeel met elkaar om. Het is je en jij. We zorgen goed voor elkaar. De lijnen zijn kort. We zeggen waar het op staat. En als je het goed doet dan merk je dat direct. Namens iedereen: welkom!

Jij houdt je straks bezig met infrastructuur in de breedste zin van het woord. Dit betreft wegenbouw, verkeersmanagement, onderhoud van sluizen, stuwen, bruggen en ondergrondse leidingen. Samenwerking, ruimte voor ondernemerschap, innovatie en vertrouwen zijn onze sterke kanten. Zo wonnen wij bijvoorbeeld de InfraTech Innovatieprijs voor onze aanpak op ons dijkverbeteringsproject tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer. Voor de komende jaren liggen onze uitdagingen vooral op het gebied van duurzaam bouwen en onderhouden, mobiliteit, klimaatverandering en energie.

In de media

Alle kantoorlocaties

Mourik Groot-Ammers (Groot Ammers)

Groot-Ammers

Mourik (Echt)

Echt
3 Vacatures
Groot-Ammers
200+ werknemers