Dostal Wegenbouw

Over de organisatie

Dostal Wegenbouw in Vorden
Historie van vakmanschap

Met nog steeds de roots in de Achterhoek is Dostal een gevestigde naam als het gaat om infrastructurele werken. Het vervangen van riolering of het opknappen van het dorpsplein, Dostal heeft er vaak haar stempel op gedrukt. De twee eigen asfaltteams weten wat vakkundig asfalteren inhoudt, u ziet ze dan ook steeds vaker op gemeentelijke en provinciale wegen aan het werk. Ook tijdens ijzige dagen overigens, Dostal is een vaste partner om de provinciale wegen ijsvrij te maken en houden.

Dostal Wegenbouw NEN-EN 12271:2006 gecertificeerd

Sinds 8 maart 2017 is Dostal Wegenbouw B.V. CE-gecertificeerd voor het aanbrengen van oppervlakbehandeling. Deze certificering is gebaseerd op de NEN-EN 12271:2006 ‘oppervlakbehandeling van verhardingsoppervlakken’. Deze norm beschrijft het kwaliteitssysteem waarin eisen en eigenschappen van de toe te passen bouwstoffen en het aanbrengmaterieel worden vastgesteld. Uiteraard wordt ook met name de kwaliteit van het eindproduct oppervlakbehandeling hiermee geborgd.

 

Werken bij

Dostal Wegenbouw is in een aantal jaren gegroeid naar infrastructurele partner van formaat. Met mooie contracten voor Rijkswaterstaat, provincie en diverse gemeente in voornamelijk de Achterhoek en regio Arnhem zijn wij niet meer uit het straatbeeld te denken. Met drie complete asfaltteams een specialist op het gebied van asfalt. Een informele, flexibele organisatie waar veel ruimte is voor ontwikkeling en het ontdekken van jouw talenten. Korte lijnen en de informele sfeer maken dat Dostal een hecht team vormt. Een nog steeds groeiende organisatie met door de nodige verjonging een mooie mix van kennis en jeugdigheid.

Alhoewel wij zelfstandig opereren hebben wij het voordeel van groot bedrijf. Als bedrijf binnen de moederorganisatie ReintenInfra kennen wij de voordelen van schaalgrootte, maar koesteren ons ‘eigen’ DNA en ReintenInfra een familiebedrijf is, dat voel je. De lijntjes zijn kort en de connecties zijn informeel. Een prettige werksfeer met waardering en een pleziertje op zijn tijd. Als werknemer bij de dochter ondernemingen heb je de intimiteit van een klein bedrijf, maar de voordelen van een groot bedrijf. Bij ReintenInfra geloven we in de kracht van de mens. Iedereen die wil, krijg bij ons een kans. Door de combinatie van de dochterondernemingen in één overkoepelend bedrijf, zijn er tal van mogelijkheden. Wil je toch een andere richting op dan je voorheen deed of verhuis je naar een andere stad, dan is het ook mogelijk om te veranderen van dochteronderneming.

VITALITEIT
Een vitale medewerker is onze wens, iedereen gezond naar de pensioengerechtigde leeftijd het doel. Dat gaat niet vanzelf. Natuurlijk hebben wij de mogelijkheid van een zit-stawerkplek, maar ook zorgen wij voor lichaamsbeweging binnen onze organisatie. Zo hebben wij diverse sportieve zaterdagen  per jaar, kennismaken met een wellicht voor jou nieuwe sport. Daarnaast hebben wij een fietsplan en een fit plan. Een op maat gemaakt programma met personal training. 

EEN SCHONE WERELD IN 2050
In 2017 heeft ReintenInfra de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen omarmd. Hierin mogen wij onszelf een koploper noemen  Zes van de  SDG’s hebben wij centraal gesteld en op basis van deze doelstelling onze route uitgestippeld naar een schone wereld in 2050, maar natuurlijk liever veel eerder.  Inmiddels zijn er vele stappen gezet in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Toelichting hierover vindt u op Rentmeester2050.nl

ReintenInfra heeft 2050 als stip op de horizon gesteld. Wij moeten zorgvuldig beheren waar volgende generaties de vruchten van gaan plukken, net als een rentmeester dat vroeger deed. Ons programma noemen we daarom Rentmeester2050. Ons beleid is gestoeld op de verwezenlijking van de centrale  thema’s binnen ReintenInfra en binnen de branche. Met als basis, heel belangrijk, omdenken. Zo is de muur van ons pand in Borne opgebouwd uit gebruikte stoeptegels. Niets is immers onmogelijk.

De route naar een schone wereld hebben wij vormgegeven middels drie zogenaamde zuilen; Bewust2050, Vitaal2050 en Schoon2050. Bewust2050 kent onderwerpen als veiligheid, leiderschap en innovaties. Binnen het Vitaal2050 programma, staat de mens bij ReintenInfra centraal, gezondheid in de breedste zin van het woord. Tenslotte Schoon2050, verduurzaming van ons materieelpark en zorgvuldige afbouw van fossiele stoffen. Elk jaar stellen we doelen, maken een routekaart en geven de resultaten weer. Alles voor een schone wereld voor nu en voor later.

Kortom, wat kun je verwachten als je bij Dostal gaat werken? Naast de marktconforme arbeidsvoorwaarden, een collegiale informele werksfeer met focus op vitaliteit en duurzaamheid, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen in een richting die jij wil. Denk je dat je bij ons past? Dan maken wij graag kennis met jou!

 

In de media

J5A2169

Alle kantoorlocaties

Dostal Wegenbouw (Vorden)

Vorden
2 Vacatures
Vorden
51 - 200 werknemers